DOLAR35,2068% 0.3
EURO36,7672% 0.92
STERLIN44,3202% 0.7
FRANG39,4341% 0.87
ALTIN2.968,40% 1,31
BITCOIN95.463,99-2.082

Büyükşehirden iki önemli eser daha

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, UNESCO GEÇİCİ DÜNYA MİRAS LİSTESİNE GİREN KORAMAZ VADİSİ’NİN TARİHİNİ ‘OSMANLIDAN GÜNÜMÜZE KORAMAZ VADİSİ TARİHİ’ ADLI KİTAP İLE ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİ. AYRICA, KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 4. HİKÂYE YARIŞMASI’NDA DERECEYE GİREN İLK 26 HİKÂYEDEN OLUŞAN KİTAP DA OKUYUCULARIN HİZMETİNE SUNULDU.

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Büyükşehirden iki önemli eser daha

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Unesco Geçici Dünya Miras Listesine giren Koramaz Vadisi’nin tarihini ‘Osmanlıdan Günümüze Koramaz Vadisi Tarihi’ adlı kitap ile ölümsüzleştirdi. Ayrıca, Kayseri Büyükşehir Belediyesi 4. Hikâye Yarışması’nda dereceye giren ilk 26 hikâyeden oluşan kitap da okuyucuların hizmetine sunuldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kültür yayınları envanterine iki yeni eseri daha kazandırdı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları tarafından basılan eserlerden birisi Kayseri’nin keşfedilmesi gereken gizli cennetlerinden sadece birisi olan Koramaz Vadisi’nin tarihini anlatan ‘Osmanlıdan Günümüze Koramaz Vadisi Tarihi’ adlı kitap oldu. Koramaz Çayı’nın aşındırmasıyla binlerce yılda oluşmuş görkemli bir coğrafi estetiğin yanında, tarihi ve kültürüyle de ziyaretçileri büyüleyecek bir yapıya sahip olan vadide, günümüzde yedi yerleşim yerinde yaşam sürmekte ve bu durum vadiyi yaşayan bir açık hava müzesi şeklinde tutuyor. Bu yerleşim yerleri doğudan batıya doğru sıra ile, Büyük Bürüngüz, Subaşı, Küçük Bürüngüz, Ağırnas, Turan, Vekse ve Bağpınar olurken, vadi içerisinde devam eden bu yaşam, kültürün sürekliliğini ve bölgenin ziyaretçiler açısından cazibesini artırıyor. Tarih sevenler için kaya oyma ve modern kiliseler, Bizans Dönemi’ne ait yapılar, Osmanlı ve Selçuklu Dönemlerine ait sivil mimari türünden benzersiz camiler, çeşmeler, konaklar, evler, hanlar, köprüler ve okullar yer alıyor. Bezirhaneler, değirmenler, setenler, güvercinlikler ve şırahaneler ise üretim amaçlı tarihi kültürel yapılar olurken, Columbariumlar, tümülüsler, kaya mezarlar ve mezarlıklar ise Koramaz Vadisi’nin dört bir tarafına dağılmış eşsiz yaşam sonrası kültür mirasları olarak göze çarpıyor. Koramaz Vadisi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin gayretli çalışmalarıyla Unesco Geçici Dünya Miras Listesine girerken, bu tarihi bölge için araştırmalara ağırlık verildi. Bu doğrultuda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarına ‘’Osmanlıdan Günümüze Koramaz Vadisi Tarihi’ adlı kitabı envanterlerine dahil edip, okuyucularının hizmetine sundu. Kitaplara ve okur-yazarlara büyük önem ve değer veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandırdığı diğer bir eser ise Kayseri Büyükşehir Belediyesi 4. Hikâye Yarışması Kitabı oldu. Yarışmada belirlenen süre zarfında bin 200 hikâye gönderilirken, bunların her biri, ön jüri tarafından titizlikle değerlendirilerek sayısı 45’e indirildi. Anadolu insanının yaşadıklarını, hayata ve diğer insanlara karşı mücadelelerini, dostluk, vefâ, anlayış, sabır, kanâat, yalnızlık ve benzeri unsurları ihtiva eden hikâyeler, geçmişten gelen ve hâlen canlı bir şekilde devam eden güçlü bir anlatı geleneğine de işaret ediyor. 4. Hikaye Yarışması, 10 kişilik asıl jüriden oluşan değerli eğitimciler tarafından irdelenerek derecelendirildi. Bu derecelendirme sonucunda birinciliği ‘Yılkıdan Uyanmış Demir Atlar’ adlı hikâyesi ile İzmir’den katılan Hakan Unutmaz; ikinciliği ‘Leylekler Bu Yıl Da Gelmedi’ adlı hikâyesi ile Adana’dan Aysel Kaymaz, üçüncülüğü ise ‘Odalarda’ adlı hikâyesi ile İstanbul’dan Ahmet Hakan Karataş elde etti.

Yarışmada dereceye giren ilk 26 hikâyeden oluşan kitabı basan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, okuyuculara sundu.